Præmiehingst i Oldenburg Verband 2020Veyron Hena

Smart Vitalis-søn med enorm bevægelseskapacitet

Født: 2018 | Farve: Rød | Højde: 167 cm

Avler: Hena, Danmark

  • Præmiehingst i 2020 i Oldenburger Verband
  • Kåret i Dansk Varmblod 2021
  • Moderen er godt på vej i sin uddannelse mod S-dressur
  • Lige linje af fire medalje hopper i hoppestammen
  • Hoppestamme med internationale konkurrence afkom og kårede hingste
  • Faderen Vitalis er blandt verdens førende yngre avlshingste

Egenpræstation
Veyron Hena er avlet af Alexandra og Søren Buchreitz, der også ejer hingsten. Han er registreret i det tyske oldenburgerforbund og blev i efter året 2020 fremstillet til forbundets hingstekåring i Vechta, hvor han i kraft af sin moderne type og fremragende bevægelser blev udråbt som præmiehingst.
Veyron Hena fremstilles til Dansk Varmblods hingstekåring i 2021.

Præstationsafstamning
I Veyron Henas genetiske ophav finder man på fædrene såvel som mødrene side højtpræmierede heste og ikke mindst heste med internationale præstationer i dressur.
Hans mor er sølvmedaljen China Skovvang, der er succesfuld i sporten med ejer Alexandra Buchtreitz og godt på vej mod S-dressur. Både mor og mormor er sølvmedaljehopper, oldemor er bronzemedaljehoppe, og tipoldemor er den tidligere Årets Hoppe i Dansk Varmblod, guldmedaljehoppen Cervinia Skovvang, der havde sportslig succes til og med Grand Prix, inden hun blev solgt til USA.
Hoppestammen har produceret mange topheste, og iblandt dem er også guldmedaljehingsten i Dansk Varmblod, Milan, der selv har gået international Grand Prix. Samt den kårede hingst Wilson Skovvang, Hoppestammen har i ældre tid også leveret hingste som Dolomit og Kadroneur. Af samme hoppestamme fremstilles i år en hingstekandidat, der var Årets Hingsteføl i 2018.
Faderen Vitalis, der er efter stempelhingsten Vivaldi, er en af de senere års mest eftertragtede faderhingste, og han er selv vinder af flere internationale Intermediaire Kür og har vundet titlen ”Stallion of the Year” ved UVM i Ermelo og har ligeledes vundet Nürnberger Burg Pokal. Han er far til mange kårede hingste i ind- og udland og ligeledes til højtkårede hopper og championatsvindere. Hans succesfulde afkom tæller bl.a. UVM-vinderen Victoria’s Secret, fløjhingsten Valverde og Cathrine Dufours upcoming Grand Prix-stjerne Vamos Amigos.

Sådan avler han

I kraft af Veyron Hena´s præstationsstærke afstamning og hans eget enorme bevægelsespotentiale forventes han at kunne tilføre stærke sportslige kvaliteter til sine afkom i form af smidighed og rummelighed i bevægelsen såvel som ridelighed og arbejdsvilje. Særligt bør hans fremragende temperament og aldrig svigtende præstationslyst fremhæves. Han passer afstamningsmæssigt til et bredt udsnit af hopper, og han kan med fordel bruges på storrammede hopper.

Frostsæd ligger hos følgende dyrlæger :

Hestedyrlægerne Ribe
Højgård Hestehospital A/S Odense
Holstebro Hestepraksis
Højelse Hesteklinik

www.eurodressage.com skrev om Veyron Hena :

Another smashing colt was the Danish bred Oldenburg Veyron Hena (by Vitalis x L'Espoir x De Noir). Bred by Alexandra and Sören Buchreitz in Denmark, the strapping chestnut has a gorgeous, sporty conformation and strong, uphill gaits. He is a clear dressage prospect for the future and was certainly one of the more interesting colts in the lot.


Flot artikel om Veyron Hena´s Hoppestamme "Skovvang" fra Marie Hedegård Pedersen


https://www.ridehesten.com/nyheder/veyron-hena-traekker-guldreferencer-video/78481VITALIS (DVH 1305) VIVALDI (DVH 1358) KRACK C FLEMMINGH
GICARA II
RENATE-UTOPIA JAZZ (DVH 726)
DARLA-UTOPIA
TOLIVIA D-DAY DONNERSCHWEE
RUDIRA
NALIVIA ARGUS
FOLIVIA
CHINA SKOVVANG SRDH L'ESPOIR (DVH 1002) LORD LOXLEY LORD SINCLAIR
WELTLADY
WERENICE WARKANT
GILTY
CHAKIRA SKOVVANG SRDH DE NOIR (DVE 812) DE NIRO
MAHARANI
CELINCA SKOVVANG BRDH ROBIN (DVH 576)
CERVINA SKOVVANG GRDH